Vanzari: (021) 316-3168 | Livrari: 0738 647 722 | Montaje: 0738 851 716

Cum amenajezi o bucatarie moderna. Sfaturi practice

Amenajarea spatiului unei bucatarii in stil modern

O bucatarie moderna trebuie sa fie un loc ideal care sa te inspire si sa-ti genereze creativitate buna dispozitie, motiv pentru care este imperios necesar sa fie amenajata si dotata corespunzator.

Principalul criteriu de amenajare al unei bucatarii moderne, ar trebui sa fie spatiu acesteia, deoarece, toate celelalte elemente pe care le vom alege ulterior vor fi influentate de limitele spatiului de care dispunem. In functie de acest aspect, bucatariile se pot clasifica in: mici, mari, sau medii.

Amenajarea unei bucatarii moderne de dimensiuni mici

Amanajarea unei bucatarii de mici dimensiuni reprezenta o provocare, acest lucru implica multa atentie atat in alegera paletei de culoare peretilor si pieselor de mobilier, pentru pozitionarea acestora,  cat si pentru alegerea elementelor de decor. Iata cateva reguli de baza pe care ar trebui sa le aplici in amenajarea unei bucatarii moderne de mici dimensiuni:

Decoreaza cat mai practic si minimalist:

Decorul are rolul de a transforma o bucatarie simpla, si plictisitoare intr-un loc in care sa-ti petreci timpul gatind sau luand masa in familie dupa o zi stresanta de munca. Oricat de pasionat ai fi de toate decoratiunile deosebite, care de care mai speciale, daca nu ai un spatiu suficient de mare pentru a le pune in valoare, ar fi mai bine sa renunti la ele. In cazul unei bucatarii moderne de mici dimensiuni, ar trebui sa adopti un stil minimalista de a decora, punctand acolo unde simti nevoia cu un element de decor, dar care sa aiba si un scop practic, in acelasi timp.

Alege un mobilier compact, bine compartimentat: 

Mobilierul ridica cele mai mari probleme in cazul unei bucatarii de mici dimensiuni, deoarece, acesta ocupa destul de mult spatiu. Pentru a dispune de un loc functional, ar fi mai bine sa alegi doar corpurile absolut necesare, o mobila cat mai compacta, dar cu un nivel de utilitate ridicat.

In cazul bucatariilor de mari dimensiuni, posibilitatile de amenajare sunt multiple. O bucatarie de dimensiuni mari iti permite sa creezi un spatiu care sa iti placa si dotat care iti va a spori confortul si placerea pregatirii diverselor retete culinare. Tot ce trebuie sa tii cont pentru a amenaja in mod corect o astfel de bucatarie este sa respecti si sa mentii o proportie echilibrata in alegerea mobilierului, electrocasnicelor si a decorului, pentru a nu incarca spatiul mai mult decat este necesar, creand astfel imaginea unei bucatarii aglomerate.

Bucatarie-moderna

Bucatarii moderne lungi si inguste

Bucatariile moderne lungi si inguste, chiar daca pare dificil de amenajat, mobilat si utilat, acestea nu implica eforturi mari, intrucat, poti folosi un astfel de spatiu in avantajul tau. Alege sa pozitionezi mobilierul si electrocasnicele necesare unei bucatarii complete pe un singur perete, iar peretele paralele trasforma-l in zona de dining, dar si in spatiu functional. In astfel de cazuri, se recomanda folosirea unei mese ce porneste din perete, care se pliaza, pentru a economisi mai mult spatiu in bucatarie. De asemenea, poti pune si scaune pliabile tot din acelasi motiv.

We will be happy to hear your thoughts

Lasa un raspuns

Epardoseli
Logo
Compare items
  • Total (0)
Comparatie
0